Burun Dolgusu

burun dolgusuBurun Dolgusu Nedir?

Burun dolgusu, cerrahi müdahale olmadan yapılan rinoplasti olarak bilinir. Diğer adıyla ameliyatsız rinoplasti olarak da tanımlanmaktadır. Burunda bulunan şekil bozukluğunun düzeltilmesi için kullanılan bir uygulamadır. Aynı zamanda burun dolgusu özel dolgu maddelerinin burnun deri altına iğneyle enjekte edilmesi sayesinde uygulanmaktadır. Bu uygulama sayesinde burunda bulunan asimetri hali, burun kemerinde yer alan çöküntüler ortadan kaldırılmaktadır. Cerrahi bir uygulama olmaması, çoğunlukla tercih edilmesinin nedenidir. Deride kesik olmaması durumu, kişilerin kolay yolu tercih etmesi burun dolgusunun bu denli ilgi çekmesinin nedenidir.
Ağrı veyahut acı halinin olmaması, oldukça büyük bir avantajdır. Aynı zamanda burun dolgusu işlemi için genel anestezi uygulaması yapılmamaktadır. İşlem sonucunu görmek için uzun süre beklemek gerekmez. Uygulamanın bitiminin hemen ardından burnun aldığı estettik şekilde meydana çıkmaktadır. İyileşme süreci için de bekleme zorunluluğu yoktur. Oldukça kısa olan iyileşme süresi sayesinde kişiler, günlük hayatlarına devam etmektedir. Geçici bir yöntem olarak bilinmesinin yanında birden fazla avantajı bulunmaktadır. Cerrahi uygulama sınıfında yer almaması, komplikasyon oranlarını da bir hayli düşürmektedir. Olumsuz durumların yaşanmaması için de uzman desteğinden faydalanmak, uygulamada kullanılan dolgu ürünü, uygulama ortamı hassasiyetlerine sahip olmak germektedir.

Burun Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Burun dolgusu uygulaması öncesinde, doktor muayenesinden geçmek gerekmektedir. Doktorunuz, şartların sizin için uygun olduğuna karar verirse burun dolgusu yaptırmanız mümkündür. Bu aşamada doktorunuzun onayıyla, hasta ve hekim planlamaları yapılmaktadır. Burun şeklinden rahatsızlık duyan hastanın görüşleri alınırken, dolgu bölgeleri ve işlem belirlenmektedir. Tüm bunların ardından işleme başlanmaktadır. Burun dolgusu işleminin öncesinde dolgu yapılacak bölge üzerine anestezik krem sürülmektedir. Anestezik kremin etki göstermesinin ardından hedef bölge antiseptik solüsyonla temizlenmektedir.
Dolgu olarak genellikle hyalüronik asit kullanılmaktadır. Dolgu, uzman hekim tarafından hedef bölgeler üzerine enjekte edilmektedir. İşlemin ardından şişlik ve hafif kızarıklık halleri meydana gelmektedir. Bu kısa süreli etkiler oldukça normaldir. Hastaların işlem sonrasında kısa sürede hayata dönmesi de mümkündür. Burun dolgusu yapılan kişilerin öncesi ve sonrası fotoğrafları çekildiğinden ötürü burundaki değişiklik çok daha net bir biçimde anlaşılmaktadır.

Burun Dolgusunun Faydaları Nelerdir?

Burun dolgusu, cerrahi işlem gereksinimi olmadan sonuç almayı mümkün hale getirmektedir. Bir hayli basit bir uygulama olmasının yanı sıra birden fazla avantaj sunmaktadır. Burun dolgusu uygulaması sayesinde ameliyat kesiği oluşmayacaktır. Bu da dikişin olmaması, akabinde dikiş izinin meydana gelmemesi demektir. Böylece estetik kaygıların bir kısmı ortadan kalkmaktadır.
Burun dolgusu sırasında herhangi bir acı ve sızı yaşanmamaktadır. Kısmi estetik uygulama kategorisi içerisinde yer almaktadır. En önemli artılarından biriyse geçici bir uygulama olmasıdır. Kişinin estetik tedavisi sonucunda eski haline dönmesi mümkündür. Belirli bir süre kalıcı olması, pişmanlık yaşamanızın önüne geçmektedir. Eğer kişide ameliyat korkusu varsa, o zaman burun dolgusuyla kolayca estetik kaygılardan kurtulunmaktadır. Bunun yanında anestezik maddelere alerjisi olanlar için de etkili bir yöntemdir. Kişilerin alerjik reaksiyonlarla ilgili problemler yaşaması önlenmektedir. Aynı şekilde burun dolgusu sonrasında günlük hayat dönmek kolaydır. Kişilerin iş ve günlük hayatı etkilenmez. Etkisi de işlem sonrasında görülmektedir.

Burun Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanır?

Burun dolgusunun uygulanmasının asıl nedeni burundaki şekil bozukluklarıdır. Ancak burunda gözlemlenene her şekil bozukluğu için burun dolgusu kullanılmaz. Burun yapısının ve burunda bulunan problemlerin burun dolgusuna uyumlu olması gerekir. Aynı şekilde kişilerin sağlık durumunun iyi olmasıyla, her yetişkine uygulanması mümkündür. Burun dolgusu yaptırıp yaptıramayacağınızsa uzman kontrolünden geçmenizle belirlenmektedir.
Burun dolgusu sırasında uygulanan işlemlerse oldukça etkilidir. Burun kemerinde çöküntünün olması, estetik açıdan sorunlara yol açmaktadır. Burun bölgesinde asimetrilerin olması, burunun ucunun düşüklüğü, burunda küçük girintilerin var olması gibi problemler de burun dolgusu ihtiyacını beraberinde getirmektedir. Burunda küçük girintilerin var olması, burun bir tarafından çöküklerin yaşanması ve cerrahi burun estetiği sonrasında var olan küçük bozuklukların ortadan kaldırılması için kullanılmaktadır.

Burun Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

Burun dolgusu uygulaması, çoğu hasta için uygulanması mümkün bir yöntemdir. Cerrahi operasyon gerektirmez ve hastaların sağlık problemleri gözden geçirilerek yapılması gerekmektedir. Bazı sağlık halleri, burun dolgusu kullanımının önüne geçmektedir Burun dolgusunun düzeltilmesi noktasında hem erkekler hem kadınlar için uygunluğu gözlemlenmektedir. Burun dolgusu yapılmayan kişilerden bahsetmek gerekirse de;
Burun dolgusu hamile kadınlar için uygun değildir. Uygulama genellikle hamileler için risk teşkil etmektedir.
Cilt hastalıklarında cilt üzerinden yapılan bir müdahale olduğundan, burun dolgusu uygulanmaz.
Kişilerin bazı kronik hastalıklarının olması burun dolgusu uygulamasını engellemektedir.
Aktif uçuk varlığı, dolguyu engellemektedir.
Kişilerin burun dolgusu sırasında kullanılan maddeye alerjisi olabilmektedir. Bu yüzden alerji riski olan kişilerde burun dolgusu uygulanmaz.
Burnunu küçültmek isteyenler için burun dolgusu doğru bir seçim değildir.
Burun kemerindeki eğriliğin şiddetli olması engeldir.
Kişilerin nefes alma problemlerinden kurtulmak istediklerinde de burun dolgusu doğru yöntem değildir.

Burun Dolgusu Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Burun dolgusu sonrasında kişilerin bazı detaylara karşı dikkatli olmasında fayda vardır. Özellikle burun dolgusunun yaptırılması sonrasında burna dokunmak doğru bir hamle değildir. Burna dokunulmaması ve uygulamanın yapıldığı bölgeye daha hassas yaklaşılması gerekmektedir. İyileşme sürecinin içerisinde ağır hareketlerden uzak durulması beklenir. Aynı zamanda dolgunun yapılması halinde belirli bir süre sıcak duş alınması, kahve kafein ve alkol tüketimi de doğru değildir. Kişilerin güneşle direkt olarak temas halinde olmaması da önemlidir. Doktorun önerdiği kontrol tarihlerinin kaçırılmaması, randevuların aksatılmaması gibi doktorun önerileri de önemsenmelidir.