Çene Dolgusu – Jawline
Çene Dolgusu Nedir?
Çene yüzün şeklinin ortaya çıkmasında yardımcı olan en önemli bölümlerden biridir. Çene şekli sayesinde yüzün güzelliği ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda yüz bölgesindeki uyum da çeneyle ilişkilendirilmektedir. Kişilerde gözlemlenen genetik faktörler, yaşlanma belirtileri ve dış etkenler de çenenin var olan formunun bozulmasına, çenenin ideal formdan uzakta olmasına neden olmaktadır.
Çenede gözlemlenen şekil bozuklukları, aynı şekilde çene ucunun da ideal şeklinin bozulmasına yol açmaktadır. Bundan dolayı yüzün bütününe uyumluluğu ve estetik olarak elde edilen orantı bozulmaktadır. Tüm bu problemlerin önüne geçilmesi, yapısal olarak var olan bozuklukların maskelenmesi için de tek çare ameliyat değildir. Cerrahi işlemler olmadan da çene formu değiştirilmektedir. Bunun için de dönemin en popüler uygulamalarından biri olan çene dolgusu kullanılmaktadır.
Çene dolgusu, çene estetiği için kullanılan uygulamalardan biridir. Bu uygulama içerisinde çenede var olan çukurluklar, eşitsizlik ve asimetri problemleri engellenmektedir. Çenenin yüze daha uygun bir şekle bürünmesi için çene şekillendirme uygulamasına başvurulmaktadır. Bunun yanında çene dolgusunun çenedeki hacim eksikliği, çene hattının belirsiz olması, sarkma gibi durumlarda da kullanıldığı bilinmektedir. Kişilerde çene hattının daha net ve güçlü görünmesi için destek alınmaktadır. Dolgu işlemleri içinse genellikle hyalüronik asit bulunan dolgu maddelerinden destek alınmaktadır.
Çene Dolgusu Neden Yapılır?
Çene dolgusunun uygulanması sırasında kişilerin çeneye bağlı olarak yaşadıkları sıkıntılar ortadan kaldırılmaktadır. Çenede yer alan problemler engellenirken, birden fazla sorunun çözüldüğünü söylemek de mümkündür. Bilindiği üzere bazı kişilerin çenesi çok sivri ve bazı kişilerin çenesiyse çok düzdür. Bu durumların her ikisi de yüzde istenen estetik görünümün oluşmasını engellemektedir. Çenenin daha iyi bir görünümle buluşması için etkili bir şekil alınması sağlanmaktadır. Ayrıca çene ucunda derin gamzelerin olması da kişileri rahatsız etmektedir. Bu görünümün kaybolması amacıyla çene dolgusuna başvurulmaktadır.
Çenenin belirgin olmaması, çene hattında sarkmaların yaşanması gibi sorunlar da çene dolgusunun kullanılmasına neden olmaktadır. Daha birçok problemle birlikte, çene dolgusu kullanılmakta ve şekil bozuklukları yok edilmektedir. Yüzde gözlemlenen şekil bozukluklarını içinse bir uzman doktor desteği almak önemlidir. Uzman desteğinden faydalanılarak teşhis ve tedavi süreçlerine başlanmaktadır. Doktorunuzun, uygulama için uygun olup olmadığınıza karar vermesi, doğru dolgu maddesinin seçilmesi gibi önemli detaylar da dikkat edilmesi gerekenler içerisinde yer almaktadır.
Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene dolgusu işlemi, temel dolgu içeriklerinin çeneye enjekte edilmesiyle tamamlanmaktadır. Bu süreçte çenenin istenilen görünüme ve estetikliğe kavuşması mümkündür. Dolguyla düzeltilen nitelikte olan çene bozuklukları için bu uygulama oldukça avantajlıdır. Bunun nedenlerinden biriyse cerrahi operasyonların çok daha zorlu olması olarak gösterilmektedir. Dikiş izi, cerrahi uygulamalar olmadan, kısa sürede sonuç alınmaktadır. Ayrıca çene dolgusu uygulaması için on sekiz yaşının altındaysanız, veli onay alınmaktadır. Yazılı ebeveyn onayıyla birlikte yapılacak olan işleme başlanmadan önce yüzün görünümü her açıdan olacak şekilde değerlendirilmelidir. Bu aşamada yüzün fotoğraflandırılması da doğru bir adım olacaktır.
Yüzden elde edilen verilerle, değerlendirmelerin yapılması, yapısal bozuklukların tespit edilmesi gerekmektedir. Bu aşamada dolguya karar vermek, enjeksiyon alanlarını belirlemek gibi süreçler de yer almaktadır. Dolgu maddesine karar verilmesinin ardından gerekli alerji testleri yapılmaktadır. Uygulama hakkında en iyi şekilde bilgilendirilmenizin ardından da lokal anestezi uygulanmaktadır. Lokal anestezi için kremlerden destek alınmaktadır. Bölgenin uyuşması halinde küçük iğneler kullanılarak enjeksiyona başlanmaktadır. Uygulama oldukça kısa sürerken, hastaların günlük hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleri de mümkündür. İşlemin ardından hemen belli olan sonuç, ödemin çekilmesiyle çok daha net bir şekilde görülecektir.
Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Çene dolgusu, acısız ve basit bir şekilde tamamlanan uygulamalardan biridir. Var olan şekil bozuklularının ortadan kaldırılması, sonucun tek seansta görülmesi için kullanılan yöntemdir. Ameliyatsız bir uygulama olması, işlemin diğer uygulamalardan ayrılmasını sağlamaktadır. Ayrıca uygulama içerisinde cerrahi herhangi bir girişim söz konusu değildir. Bu da anestezi, iyileşme süreci gibi durumların yaşanmasını engellemektedir. Kişilerin günlük vakitlerinden çalmaz.
Kısa süre içerisinde çene dolgusu uygulamasının tamamlanması mümkündür. Kişilerin çene hattının daha belirgin olması, yüzün çok daha genç görünmesi gibi artıları bulunmaktadır. Bunun yanında çenenizin yüzünüzle çok daha uyumlu olmasını sağlamaktadır. Bu sayede aynaya baktığınızda kendinizi çok daha iyi hissetmeniz mümkündür. Daha hoş bir yüz ifadesine sahip olmanızın yanında uygulamanın ardından hastanede kalma zorunluluğu yoktur. İşlem sonrasında komplikasyon gelişme riski de bir hayli düşüktür. Toplam süre on beş dakikayı kapsarken şekil bozuklukları ortadan kalkmaktadır. Son dönemlerde oldukça yoğun bir biçimde uygulanmaktadır. Medikal estetik uygulamaları içerisinde en öne çıkan seçeneklerden biri olduğunu söylemek de mümkündür.
Çene Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Çene dolgusu genellikle tek seansta uygulanan ve tamamlanan bir işlemdir. Ancak bu durum kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Hekim incelemeleri sonucunda, kontroller sırasında küçük düzeltmeler de yapılabilmektedir. Toplamda on beş ila otuz dakika kadar süren uygulama sonrasında, kalıcılık durumu bir iki yıla uzanmaktadır. Bir iki yıllık olan kalıcılık, genellikle dolgu malzemesinin içeriğine bağlıdır. Hyalüronik asit kullanımıyla birlikte dolgunun kalıcılık süresi daha uzun dur. Bunun yanında dolgunun tekrarlanması, kalıcılık süresinin artış göstermesine yardımcı olmaktadır.