Kimyasal Peeling

Kimyasal Peeling, donuk ve cansız görünümlü cildi canlandirmak amaciyla uygulanan kimyasal maddelerle cildin hasarli üst kisminin “soyulması” işlemidir. Bu sekilde cilt, daha parlak, genç, temiz bir görünüm kazanır. Çatlaklar, doğumdan sonrasında oluşan lekeler, ciltteki yağlanmalar, milalar, derinleşmiş yüz kırışıklıkları, hiperpigmentasyon, akne skarları, güneşin zararlı etkilerine fazlaca maruz kalmış deri, yaygın keratoz ve telenjiektazilere uygulanır.

Kimyasal Peeling yönteminde farklı kimyasal maddeler kullanilabilmektedir. Kullanilan maddeye göre yüzeysel, orta ve derin peeling yapılabilmektedir.

Çoğunlukla glikolik asit, laktik asit ve meyve asitlerini içeren “Alfa Hidroksi Asitleri (AHA)” tercih ediyoruz. AHA, meyve ve diğer besinlerden elde edilen doğal asitlerdir ve yüzeysel peeling maddesi olarak kullanilir.
AHA’ lar kollagen ve elastin dokuları harekete geçirir ve cildin yeniden yapılanmasını sağlar. Bu şekilde cilt çok belirgin derecede gergin daha iyi durumda ve yumuşak olur. Uygulamayla birlikte tıkanık gözenekler açılır, derinin nemi artar. Dokulardaki yara izleri kapanır ve deriye renk veren pigment maddesinin
düzeni sağlanır. İnce kırışıklıklarda belirgin azalma olur. Sivilce ve izleri kaybolur.

TCA (trikloroasetik asit) ile orta derinlikte, Fenol (karbolik asit) ile daha derin peeling yapilir, bu tedavi
metodlari daha farklidir.

Yüzeysel peeling uygulamaları esnasında sadece hafif bir yanma hissi olur ve bu his yaklaşık 20 saniye sürer, işlemin tümü yaklaşık yarım saattir,anesteziye gerek yoktur.Uygulamadan sonra geçici kızarıklık, kabuklanma ve soyulma olabilir. Bu tür şikayetler günlük yaşam ve çalışma hayatını engellemez. Düzenli uygulanan peeling tedavisinden sonra cilt daha canlı ve parlak hale gelir. Mutlaka tedavi sonrası ve seans aralıklarında günlük cilt bakımında güneşten koruyucu krem kullanılmalıdır.