Medikal Cilt Bakımı

medikal cilt bakımıMedikal Cilt Bakımı Nedir?

Medikal cilt bakımı her yaştan kadın ve erkeğin, cilt sağlığını korumak için alışkanlık edinmesi gereken, hiçbir yan etkisi olmadığı gibi yaşlanma karşıtı koruma sağlayan, güzellik sırlarının liste başında yer alan cilt bakım sistemidir. Medikal cilt bakımı, cildin yaşlanmasını yavaşlatan, temizleyen ve elastikiyetini geri kazandıran cilt uygulamalarının tamamı olarak görülebilir.

Medikal Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Yaşlanma karşıtı koruma için medikal cilt bakımına her zaman ihtiyacımız var. Çünkü, serumları ya da cilt yenileme sistemlerini kullanmadan önce, cildin tüm katmanlarının, derinlemesine temizlenmiş olması gerekir. Medikal cilt bakımı sayesinde: 
Cildi derinlemesine temizler, gözenekleri açar. 
Ölü deriyi nazikçe soyar, cildin yenilenmesini sağlar. 
Cildin iletkenliği arttırdığı için kullanılan serum ve vitaminler daha etkili olur. 
Kolajen üretiminin desteklenmesine katkı sağlar. 
Cildin elastikiyet kaybına neden olan dolaşım sorunlarının önemli ölçüde önüne geçer.

Medikal Cilt Nasıl Yapılır?

1) Medikal cilt bakımından önce mini konsültasyon:
Cilt tipi analiz edilir.
Cildin yaşına uygun ihtiyaçları tespit edilir.
Kullanılacak medikal bakım ürünlerine karar verilir.
İhtiyaç varsa diğer cilt bakımları ile kombine edilir.

2) Epidermisin temizlenmesi peeling hazırlığı:
Medikal cilt bakımın, yumuşak bir temizleme ile başladığı ilk aşamasıdır. Epidermis, cilt tipine uygun temizleme dermokozmetik ürün ile nazikçe temizlenir. Cilt, giderek derinleşecek arındırma işleminin bir sonraki adımına hazırlanır. 

3) Ölü hücreden arındırma:
Cilt tipine uygun olarak seçilen ürün ve/veya cihaz aracılığıyla, tıkanmış ve kir dolmuş gözeneklerin üzerini örten ölü deri, bu aşamada soyulur. 
4) Gözeneklerin temizlenmesi:
Gözenekler, ölü hücre ve kirden arındıkça cilt nefes almaya, hızla canlanmaya, ışıldamaya bu aşamada başlar. Gözeneklerin tıkanması demek  havasızlık demektir ve oksijen yetersizliği dolaşım problemlerine, dolaşım yetersizliği soluk, cansız bir görüntüye neden olur.

5) Buhar terapisi:
Komedon temizliği, yağ butonlarının yumuşakça tahliye edilmesi için buhar uygulamasıyla cilt iyice yumuşatılır ve gözeneklerin açılması sağlanır. Buhar terapisi medikal cilt bakımın klasikleşmiş aşamalarından biridir.

6) Siyah-Beyaz nokta temizliği:
Gözeneklerin yapısına zarar vermeden, cilt hasar görmeyecek şekilde; manuel ya da  cihazlı yöntemlerle siyah ve beyaz noktalar kolaylıkla temizlenir, yağ butonları boşaltılır. Komedon yoğunluğu olan olan kişiler için medikal cilt bakımın en uzun aşamasıdır. Kimi zaman hafif derecede acı hissedilebilir fakat hızla geçer.

7) Son temizlik & Dezenfeksiyon:
Siyah noktalar ve yağ butonları temizlendikten sonra cilt bu kalıntılardan arındırılmalıdır, dezenfekte edilmelidir. Aksi halde zaten açık ve boş olan gözenekler yeniden ve daha derin katmanlara erişecek şekilde bu kirle dolabilir. 

8) Cilt besleme:
Medikal cilt bakımın son aşamasıdır. Oksijen terapi, serumlar, hyaluronik asit, nem bombaları, A,E,C vitaminleri içeren özel dermokozmetik ürünler, maskeler, kremler uygulanır. Cilt derinlemesine bezlenir, nemlendirilir. 
Cilt bakımının etkisini, kullanılan medikal cilt bakımı ürünlerinin kalitesi önemli ölçüde belirler. Kliniğin kalitesi ile kullanılan ürünlerin kalitesi arasında her zaman doğrusal bir ilişki olduğunu hatırlamakta fayda var. 

Medikal Cilt Bakımı Sonrası

Medikal cilt bakımı herhangi bir yan etki göstermemektedir. Güvenli bir hizmet alındığı takdirde herhangi bir sorun meydana gelmez. Yapılan işlemler sonrası tıkalı olan gözeneklerin açılması ile temizlik sağlanmıştır. Rutin olarak cildin günlük bakımlarının aksatılmadan yapılması önerilir.
Medikal cilt bakımı, uygulandığı gün makyaj veya farklı önerilmeyen herhangi bir kremin sürülmemesi dikkat edilmesi gereken bir diğer husustur. 

Mutlaka güneşten koruyucu krem kullanılmalı, sauna, solaryum, güneş, havuz, deniz, epilasyon veya kimyasal peeling işlemlerinin yapılacağı zamanı mutlaka uzmanınız ile bilgi alışverişi yaparak teyit ettirmelisiniz. Medikal cilt bakımı uygulandıktan sonra işlem büyüklüğüne ve cilt yapısına göre değişiklik gösteren süreç ortalama olarak 48 saat ile 10 gün arasında değişen periyotlarla karşınıza çıkabilmektedir.

Medikal Cilt Bakımı Hangi Aralıklarla Yaptırmalıyım?

Medikal cilt bakımı, sağlıklı bir cilt için konuşacak olursak ayda bir yaptırmak uygun karar olacaktır. Fakat yoğun bir sivilce dönemi, siyah nokta gibi durumlar söz konusu ise ve ilk defa medikal cilt bakımı yaptırıldıysa, başlangıç için birkaç seans ortalama 14 gün arayla gelinmelidir.
Bunun haricinde her gün hatta gün içinde tekrar eden makyaj yapma zorunluluğunuz bulunuyorsa 14 gün ile 21 gün gibi periyotlarla medikal cilt bakımı yaptırılması önerilen bir zamandır.

Cilt bakımını rutin haline getirmiş bireylerde ise, ayda bir medikal cilt bakımı yaptırmak yeterli olacaktır. Cildinizin ihtiyacı olan uygun diğer bakımlarla, medikal cilt bakımına birlikte devam edildiği taktirde kesin ve en başarılı sonuçlar elde etmek mümkündür. Bu şekilde medikal cilt bakımlarını aksatmayan bireylerin, günlük kullandığı rutin cilt bakımı ürünlerinde daha etkili bir verim aldıkları gözlemlenmiştir.

Medikal Cilt Bakımı Acı Verir Mi? Yan Etkisi Var mıdır?

Medikal cilt bakımı, komedon tedavisi veya siyah nokta aşamasında aşırı hassas ciltler çok hafif ve kısa süreli bir yanma hissedebilirler. Bu konu dışında medikal cilt bakımı neredeyse tamamen acısız veya ağrısız bir işlemdir.
İşlem sonrası büyük bir oranda herhangi bir yan etki gözlemlenmemektedir. Fakat cildin hassasiyetine göre kızarıklık ve kabarıklık nadirde olsa görülmüştür. Ama bu etkilerin 1-24 saat içerinde normale dönmesi beklenir. Uzun süredir cilt bakımı yaptırmamış, ilk defa medikal cilt bakımı yaptıran veya epidermisin altında yağ fazlalığı olan bireylerde çok nadirde olsa tek tük olmakla beraber akne görülebilmektedir.

Medikal Cilt Bakım Fiyatları

Medikal cilt bakımında belirli bir fiyat aralığı vermek oldukça zordur. Tercih ettiğiniz kliniğin hizmetleri, uzman kişinin deneyimi, yapılan uygulamalar ve kullanılan takviyeler ile kesin ve net bir fiyat belirlenmemektedir. Bunun haricinde cilt bakımı kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda belirlendiği için fiyatlar kişiye özel olarak belirlenmektedir.