Şakak Dolgusu
Şakak Dolgusu Nedir?
Şakak dolgusu, temporal bölgede bulunan hafif çukurun üzerine uygulanmaktadır. Burada bulunan yağ dokusunun zamanla kaybolması, yüzün yerçekimine bağlı olarak aşağıya doğu çekilmesi tarzında problemlere yol açmaktadır. İncelendiğinde kaş bölgesinde çöküntülerin olduğunu, sarkmalarla karşılaşıldığını anlamak da mümkündür. Bilindiği üzere şakak bölgesinde yer alan deri ince bir yapıdadır. Bu yüzden mimiklerle ve yaşın ilerlemesiyle bağlantılı olarak kırışma özelliği bulunmaktadır. Şakaklarda oluşan çökme nedeniyle, kaş ve alın bölgesi daralmaktadır. Göz kapağında sarkmaların meydana gelmesi, göz dış kemiğinin belirginleşmesi de var olan belirtiler içerisinde yer almaktadır.
Şakak dolgusu uygulamasıyla birlikte var olan tüm bu belirtilerin ortadan kaldırıldığı bilinmektedir. Oluşan hacim kayıplarının yok edilmesi, çökmelerin düzenlenmesi noktasında destek alınan bir işlemdir. Ameliyatsız bir operasyon olmasının yanında yaşın ilerlemesiyle birlikte var olan kusurları ciddi oranla azaltmaktadır. Yüzünüzün daha genç, dinamik bir görünüm kazanması noktasında önemli bir etki sahibidir. Yüzün diğer bölümlerine oranla şakak kısımları daha kolay bir şekilde bozulduğundan, yaşanan bu bozulmaların daha yüksek olduğu gözlemlenmektedir. Kişilerin kendi cilt tiplerine uygun hizmet almaları için de doğru adımların atılması önemlidir. Uzman bir hekim desteği sayesinde şakak dolgusu, çok daha etkili, başarılı ve güvenilir sonuçlarla buluşmaktadır. Genel olarak şakak dolgusu uygulamalarında istenilen sonuçların alındığı, genç ve dinamik görünümün elde edildiği de bilinmektedir.
Şakak Dolgusu Ne İşe Yarar?
Şakak dolgusu uygulamasının birden fazla artısı bulunmaktadır. Sunulan avantajlar da kişileri şakak dolgusu uygulamasını tercih etmeye yöneltmektedir. Bunlardan daha detaylı olarak bahsetmek gerekirse de;
Şakak bölgesinde var olan mimik çizgileri, kişilerin estetik kaygılarına neden olmaktadır. Dolgu uygulamasıyla birlikte de mimik çizgileri en aza indirilmekte ve yok edilmektedir.
Şakak dolgusuyla, yüzün daha orantılı, simetrik bir görüntü elde etmesi sağlanmaktadır. Bununla birlikte yüzün daha düzgün ve çekici bir görünüm kazanması mümkün hale gelmektedir.
Şakak bölgesindeki yaşlılık belirtilerinin yok olması, daha dinamik ve hacimli bir görünümün elde edilmesi amaçlanmaktadır. Bunların yanı sıra şakak dolgusu sayesinde kişilerin alnı, kaş bölgesi daha toplu bir hal almaktadır. Yüzde istenilen duruşun, sağlığın elde edilmesi de bu sayede kolaylaşmaktadır.
Şakak dolgusunun yapılmasının hemen ardından güçlü bir etki elde edilmektedir. Bu da estetik olarak çok daha iyi hissetmeniz, memnuniyetle buluşmanız açısından kolaylık sağlamaktadır.
Şakak dolgusu uygulaması yapılırken ağrı veyahut acı durumu oluşmaz. Özellikle ince uçlu iğne kullanımı zorlanmaktan korkanlar için en doğru seçimlerden biri olarak yorumlanmaktadır. Ameliyat ve anestezi kaygılarının geride kalması noktasında da önemli bir fırsattır.
Şakak Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Şakak dolgusu, şakakların yeniden şekillenmesi, eski hacmine kavuşması noktasında önemli bir avantajdır. Yaşın ilerlemesi, genetik faktörlerin ve çevresel etkilerin ortadan kaldırılması için tercih edilmektedir. Şakak dolgusu işlemi kişilerde var olan acı ve ağrı problemlerinin önüne geçmektedir. İşlem öncesinde steril bir alan oluşturulmaktadır. Böylece uygulamanın daha güvenli bir şekilde tamamlanması mümkün hale gelmektedir. Uygulamanın istenildiği gibi sonuçlanması adına uzman hekim desteği de oldukça önemlidir. Gerekli önlemlerin alınmasının ardından dolgu enjeksiyonu için kullanılan enjektörün acısının hissedilmemesi amacıyla lokal anestezi uygulanmaktadır.
Lokal anestezi için de hedef bölgeye anestezik krem sürülmektedir. Kremin on on beş dakika kadar beklemesinin ardından dezenfekte edilmesi mümkündür. Sürülen kremin antiseptik solüsyonla temizlenmesinin ardından dolgu işlemine başlanması mümkündür. Bu aşamada dolgunun ince bir iğne kullanılarak enjekte edilmesi gerekir. Enjeksiyon sırasında iğnenin dik ve direkt şekilde uygulanması gerekmektedir. İşlemin ortalama olarak otuz dakika sürdüğü de bilinmektedir. Şakak üzerine yapılan uygulamanın sonucunu beklemeniz de gerekmez. İşlemin bitiminden sonra normal hayata dönebilir, görünümünüzdeki değişimi gözlemleyebilirsiniz.
Şakak Dolgusu Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Şakak dolgusunun sonrasında dikkat edilmesi gerekenler, dolgunun yerleşmesi ve kalıcılığı üzerinde etkilidir. Bu yüzden dolgunun enjekte edilmesinin ardından geçen yirmi dört saatte uygulama bölgesinin yıkanması doğru değildir. Bunun yanı sıra aşırı sıcak uygulamalardan, sıcak ortamlardan uzak durulması önemlidir. Kişilerin şakak dolgusu sonrasında spor yapmaması, sauna, solaryum ve hamam gibi alanlardan kaçınması gerekmektedir. Direkt olarak güneşle temastan kaçınılırken alkol ve sigara alımı da ertelenmeli, bol su içilmelidir. Özellikle hekiminizin işlem öncesi ve sonrası için verdiği önerilere, uyarılara dikkat etmek önem arz etmektedir. Bu sayede istenilen sonuçların var olması mümkündür.
Şakak Dolgusu Kimlere Yapılmaz?
Şakak dolgusu uygulaması, şakak bölgesinde var olan problemlerden rahatsızlık duyan kişilere uygulanmaktadır. On sekiz ila altmış beş aralığında kişiler için uygun olmasının yanında bazı kişiler için uygun bir işlem değildir. Bunlardan bahsetmek gerekirse, şakak dolgusu hamileler ve emziren anneler için uygun değildir. Damar tıkanıklığı olan, sağlık öyküsünde felç bulunan, kap hastalığı, kan pıhtılaşma problemi olan kişilerde doğru bir uygulama değildir. Ayrıca ciltte enfeksiyon bulunması, dolgu maddesine alerjinin olması gibi önemli detaylar da uygulamanın önüne geçmektedir. Bunlardan ötürü hekimlerin, dolgu öncesinde hastanın hikayesini alması ve detaylı gözlem, tetkik işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.